Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ξαδέλφες Παπακωσταντίνου αφαιρέθηκαν από την λίστα Λαγκάρντ


Μείζον θέμα προκύπτει μετά τη διασταύρωση της πληροφορίας ότι τουλάχιστον το ένα από τα τέσσερα ονόματα που βρέθηκαν στα τρία «νέα» αρχεία της λίστας Λαγκάρντ είναι συγγενής του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, τα 4 ονόματα (τα οποία φέρονται να έχουν σχέση μεταξύ τους, πιθανότατα συγγενική) «συνδέονται» σε 2 λογαριασμούς, ο ένας εκ των οποίων περιέχει περίπου 1 εκ. ευρώ, ενώ ο άλλος είναι κλειστός και δεν μπορούν επί του παρόντος να δουν το περιεχόμενό του οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Το μείζον θέμα που προκύπτει δεν είναι αυτό καθεαυτό το ποσό του 1 εκ. ευρώ (μπορεί τα χρήματα να είναι φορολογημένα και απολύτως δικαιολογημένα) αλλά το ποιος και γιατί έβγαλε αυτά τα 4 ονόματα από τo προηγούμενο αντίγραφο της λίστας. Η Γαλλία έχει ήδη διαβεβαιώσει ρητά ότι η λίστα είναι ίδια και απαράλλαχτη με αυτή που είχε σταλεί την πρώτη φορά. Οπότε, κάποιο ελληνικό χέρι πρέπει να έκανε την «αλλοίωση»…

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε πρώτος παραλάβει τη λίστα Λαγκάρντ ως υπουργός Οικονομικών τότε, ενώ -σύμφωνα με τον ίδιο- είχε δώσει αντίγραφο στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ζητώντας όμως να γίνει έλεγχος σε κάποια, λίγα ονόματα της λίστας.

Ενώπιον της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε υποστηρίξει ότι έχασε το cd…

Star
-->

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου - Google | Press Release Distribution